Új kérdések importálása

Ezzel a funkcióval külső, űrlapon keresztül feltöltött szöveges állományból, vagy a kurzus Állományok területén már meglévő fájl kiválasztásával importálhat kérdéseket.

Megjegyzés a karakterkódolásról

Ha állományában vannak nem-ascii karakterek, akkor annak UTF-8 kódolásúnakkell lenni. A kódolást beállíthatja szövegszerkesztőjével, vagy ilyenre alakíthatja át állományát az exportáló szoftverrel. Legyen körültekintő, ha Microsoft Office alkalmazásokkal előállított állományokkal dolgozik, mivel ezek speciális, nem megfelelően kezelt kódolást használnak. Az XML alapú importált állományokat a rendszer automatikusan kezeli, amennyiben Moodle-szerverén PHP 5 fut.

A rendszer egy sor állományformát támogat:

GIFT-forma

  A GIFT a legkiterjedtebb importálási forma, mellyel a Moodle szöveges állományokból tesztkérdéseket képes beolvasni. Eredetileg egy könnyű módszert kínált arra, hogy a tanárok a kérdéseket szöveges állományként írhassák meg. Támogatja a feleletválasztós, igaz-hamis, kiegészítő, párosító és számjegyes kérdések használatát, továbbá az _____ beszúrását a "szókitöltő" forma esetén. A különféle kérdésfajták egyetlen szöveges állományban vegyesen használhatók, emellett a formátum támogatja egysoros megjegyzések, kérdésnevek, visszajelzés és százaléksúlyozású pontok használatát. Íme néhány példa:

  Ki fekszik Grant sírjában?{~Grant ~Jefferson =senki}
  
  Grant {~temetett =elhantolt ~él} Grant sírjában.
  
  Grant van eltemetve Grant sírjába.{FALSE}
  
  Ki fekszik Grant sírjában?{=senki =senki sem}
  
  

  További információk a GIFT-formával kapcsolatosan

Aiken-forma

Moodle XML forma

  Ez a speciális Moodle-forma korábban azonos formában exportált teszkérdések importálására alkalmas. A forma világos felépítésű, legkönnyebben egy kategória Moodle XML formában való exportálásával szemléltethető. Az XML-forma alkalmas képeállományok importálására.

  További információk a Moodle XML formával kapcsolatosan

Szókitöltő

  Ez a forma a válaszok számától függően csak a feleletválasztós és a rövid válaszos kérdéseket támogatja. Egy válasz esetén rövid válaszos, két vagy több esetén feleletválasztós tesztet állít elő. Az egyes válaszokat hullámjel (~) választja el egymástól, a helyes válasz előtt egyenlőségjel (=) áll. Íme egy példa a feleletválasztós kérdésre:

  Amikor kisgyermekként elkezdjük felfedezni testünk részeit, az {=anatómia és fiziológia ~reflexológia ~tudomány ~kísérlet} tanulóivá válunk, és bizonyos értelemben tanulók is maradunk egész életünkben.

  Íme egy példa a rövid válaszos kérdésre:

  Amikor kisgyermekként elkezdjük felfedezni testünk részeit, az {=anatómia és fiziológia} tanulóivá válunk, és bizonyos értelemben tanulók is maradunk egész életünkben.

  További információk a szókitöltő formával kapcsolatosan

Blackboard

  Ez a modul a Blackboard exportálási formájának megfelelő kérdéseket képes importálni. A modul PHP-re lefordított XML-függvényekre támaszkodik. Az exportált tömörített állományt először ki kell csomagolnia és a Moodle-nak meg kell adnia a megfelelő .dat állományt. Ez a változat nem működik a Blackboard 6-os verziójú és újabb változataival.

Blackboard V6+

  Ezzel a modullal a Blackboard exportálási formájában lévő kérdések importálhatók. Korlátozottan támogatja a Blackboard 6-os és 7-es verzióját. PHP-re lefordított XML-függvényekre támaszkodik. Használatához töltse fel a Blackboardból exportált tömörített állományt.

WebCT

Course Test Manager

  Ez a modul Course Test Manager feladatbanki formában mentett kérdéseket képes importálni. A Microsoft Access adatbázisban tárolt feladatbankhoz különféle hozzáférési módokat támogat attól függően, hogy a Moodle Windows vagy Linux webszerveren fut-e.

  Windows alatt az Access adatbázist bármely egyéb adatállományhoz hasonlóan importálhatja.

  Linux esetén egy Windows gépet kell létrehozni a Course Test Manager adatbázissal azonos hálózaton egy ODBC Socket Server nevű programmal együtt, amely XML segítségével adja át az adatokat a Moodle számára a Linux szerveren.

  Az ilyen importálási lehetőség használata előtt olvassa el az egész súgót.

  További információk a CTM-formával kapcsolatosan

Beépített válaszok (Kitöltő)

Learnwise-forma

  Ezzel a formával Learnwise XML-formában elmentett feleletválasztós kérdéseket importálhat.

Examview-forma

  Ezzel a formával Examview 4 XML állományokat importálhat. Ne feledje, hogy az Examview régebbi változataival készült kérdések importálását a rendszer nem támogatja.

Az importálási és exportálási formák segédprogramokként állnak rendelkezésre. Egyéb lehetséges formákat találhat a Modulok és segédprogramok adatbázisban.

Az összes súgó mutatója